Vlaamse Kermis Essenbeek

Essenbeek kent een lange traditie van kermissen en feestelijkheden. De “Vlaamse Kermis”, de “Kermis Floere”, de traditionele dorpskermissen, ... Ze hadden een gemeenschapsvormende functie en bepaalden mee de identiteit van de parochie Essenbeek. Jammer genoeg raakten deze feesten jaar na jaar één voor één doodgebloed.

Daarom kwamen enkele mensen, vrienden en vertegenwoordigers van verenigingen sinds enkele jaren op het idee Essenbeek nieuw leven in te blazen en de bevolking opnieuw dichter bij elkaar te brengen in een feestelijke en vriendschappelijke sfeer. Een nieuwe “Vlaamse Kermis Essenbeek” werd geboren!!

Op 21 juni 2008 vond de eerste editie van de “Vlaamse Kermis Essenbeek” plaats. Op deze manier knoopten wij aan bij een lange traditie. Deze eerste editie kende een groot succes. Honderden mensen leerden Essenbeek en haar inwoners op een verrassend leuke manier kennen. Ons dorp herleefde en genoot. Mensen haalden tal van herinneringen op. Er werd heel wat bijgepraat, gekeuveld, gesport, muziek gemaakt, gegeten en gedronken,...

Dankzij jullie positieve reacties en de morele en logistieke steun van het stadsbestuur besloten wij dan ook een 8ste editie van de “Vlaamse Kermis Essenbeek” te organiseren . Het concept groeide alleen maar aan, de weergoden lieten ons nu en dan wel eens in de steek, maar er bleef een heerlijke sfeer hangen in Essenbeek, tot in de late uurtjes!!

Ook dit jaar (op zaterdag 20 juni 2015) willen we jullie laten genieten van deze prachtige openluchtactiviteit op het plein vóór de kerk (Sisseplein), op de splitsing van de Kasteelstraat en de Kleemstraat. Het kerkplein wordt ook dit jaar voor deze gelegenheid verkeersvrij gemaakt. De affiche met het verrassende programma vergezeld van gloednieuwe activiteiten vindt u verder op deze website.